PËR NJË JETË
| Sunday, 01.13.2008, 02:12 AM |  

(Përkujtim)

Mblodhe gurë ndërtove mur
Ngrehe mur e bëre kullë
Dogje atë për një flamur
Për të mos mbarruar kurrë.
E ç'e mblodhe të tërë kombin
Në mes tij Skënderbe
Seç e prishe keqsove motin
Për një tokë për mëmëdhe.

E ç'shpëtove tërë njerëzimin
Në mes tyre frymëlartë
Seç filluam gjithë marshimin
Për një jetë dhe për një fjalë.

1983

Begzad Baliu, Grua e dashuruar (poezi)
Shenjëzat, Prishtinë
1996, 2000(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •