Do të shpiket një lëng ose makinë
| Friday, 02.01.2008, 07:19 PM |  

Do të shpiket një lëng ose makinë
Së afërmi, kush e di, zonjat do t'ia dalin
Por edhe burrat
Të dobësohen magjishëm, "flutura të një pijeje tragjike
Që verbohen në gotën e rinisë brenda"
Do të dobësohen, linjat, të sakta, do na përçmojnë
Pikon si kompas djersa e arkitektit mjek mbi atë
Trëndafil të zier
Atë revolucion borgjez francez
Që ndan vithet nga kurrizi-marrje fryme i gocës
Që e kam dëshiruar 11 vjeçe
Shkurt. Erozioni erotik i dhjamit do të botohet në faqe të para
Testimet, reaksionet kundër
E saktë fare, pa trauma makineria e dobësimit
Do t'i eksorciojë në klinikë ai burri gjithë teprimet e darkave
Barkun plot me kursime për një abonim, apo kurs joge
Edhe zonja me psherëtimë do ta kullojë gjirin tullë
E ca nga ca, do të shkojë prapë e penduar tek makina
Mbase ta zmadhojë apo zvogëlojë edhe ca
Me çrast do t'i rrafshojë edhe pulpët që iu lodhën
Bota do të mbushet me krijesa fine të Giacometti-t
Që bëjnë punë shpejt e seks si kthetra e harabelit
Në telin me tension të lartë
Pastaj thonë do të dalë edhe ajo makina tjetër
Ai lëngu tjetër që do ta transportojë mbivlerën
e përditshme
dhjamore
Nga laboratorët e dobësimit
Groposur në shishka ngjyra-ngjyra
Drejt e në botën e tretë do ta transportojë
Në Somalitë me brinjë të dala shtatë qiej nën dhe
E drejt e në lëkurën e zezë do ua injektojnë tamburëve
të tharë nën palma
Gjithë bythët e shalët e gushët proteinike
Dhuratë nga pasditet suedeze të mërzitshme të Evropës
E kështu do të vëllazërohen edhe racat në baraziti
E njerëzit do të jenë tatuazhe të lumtur

1994(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •