LETERSIA SHQIPTARE - Toshkëz


Toshkëz
| Friday, 02.01.2008, 07:23 PM |  

toshkëz o toshkëz me emër peshku
toshkëz o toshkëz
o fshat dyfeku
që s'të kam parë fare
veç kam parë vajzën lozonjare
almën që s'është më fshatare
toshkëz-toshkëz me kasht' e baltë
toshkëz moj
me hu e lopatë
po të këndon ervini i ngratë
ndryshe nuk e qasin gratë
toshkëz o toshkëz
përparimtare
me çizme e shami basme
shami basme nëpër gardhe
gardhet janë nëpër ugare
ugaret plot me fshatare
të turpshme që punojnë
punojnë që të rrojnë
të rrojnë që të punojnë
e jetë të gëzojnë
toshkëz
me gardhe e varre
toshkëz
s'ke male fare
toshkëz
plot me traktorë
plot kombajna e zetorë
brigadierë e revizorë
shefa, dizenjatorë
stallierë, viça e lopë
kryetarë e agronomë
kapistra, shalë, hamshorë
pula, qena e milorë
plot mullarë hamullorë
kallamishte e piktorë
plot flamurë tranzitorë
dhe mësues provizorë
që nga shkodra gjer në vlorë
toshkëz
toshkëz me lëndina
me lëndina e kodrina
dele tulla edhe shina
duhan rrugë e makina
rendimente e vitrina
pIepa thana qepë vidha
e kuti me aspirina
që të mos na dhembë kaptina
ka më pas xhama e tjegulla
por edhe vreshtë edhe pjergulla
plot bute e fuçia
rroftë vera! lart rakia!
pellgje pellgje edhe çezma
që në verë i zë lemza
plaka plaka pleq shumë
që i hyjnë gjithkujt në punë
toshkëz me zhaba
toshkëz pa kishën
kishëzën e prishëm
toshkëz me kanalin
kanalin s'e ndalin
pengesat që dalin
për toshkëzën këngë thur tërë jetën
o toshkëz...
o t... shkë...to...ëz t.

25 nëntor 1988(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •