Fahredin Shehu
| Sunday, 02.03.2008, 02:51 PM |  

Fahredin Shehu
Fahredin Shehu u lind në Rahovec në jugperendim të Kosovë më 1972. Studimet universitare i kryen ne Universitetin e Prishtinës, Studime Orientale dhe vijon shkallën e tretë në Letërsi të Përgjithëshme.

Aktivisht mirret me kaligrafi duke zbuluar teknika dhe mediume te reja për këtë lloj specifik të artit vizuel.

Librat e botuar:
• NUN- përmbledhje me poezi mistike, 1996 botim autori,
• SHUMËSI E PADUKSHME- Prozë poetike, 2000, botim autori
• NEKTARINA- Roman epik transcendental, 2004, sht. Botuese, Rozafa Prishtinë projekt i Ministrisë së Kulturës Rinisë dhe Sporteve të Kosovës
• ELEMENTAL 99- Tregime të shkurta poetike, 2006, Qendra për mendim pozitiv, Prishinë
• KUN- Përmbledhje me poezi të lirikës transcendentale, 2007, Sht. Botuese LOGOS-A, Shkup

Botimet  në gazeta dhe revista:

Ese në të përditshmen ZERI, Prishtinë,
Ese në të përditshmen LAJM, Prishtinë,
Ese në të përditshmen GAZETAEXPRESS, Prishtinë,
Ese në të përditshmen ILIRIA POST, Prishtinë,
Kolumne dhe ese në javoren JAVA, Prishtinë,
Poezi në Revistën e Qendrës për studime humanistike GANI BOBI, Prishtinë
Ese në revistën “Studime Orientale” të botuar nga Shoqata e Orientalistëve të Kosovës.
Poezi në revistën STAV- Tuzla, Bosnie dhe Hercegovinë
Poezi në Revistën ZIVOT- Sarajevë, Bosnie dhe Hercegovinë
Poezi në revistën ULAZNICA- Zrenjanin, Vojvodinë
Ese në revisten elektronike SEGURAWEB, Holandë
Ese në revistën elektronike GAZETA START, Shqipëri

Pjesëmarrjet:
Ekspozita e kaligrafive në Kajro, Egjipt, 2004
Takimet e 44-ta te poezisë, Sarajevë 2005
Kongresi mbi 600 vjetorin e Veprës së Abdurrahman Ibn Khaldunit, Kajro, Egjipt, 2006
Takimi për të drejtat e pakicave etnike, Parlamenti Evropian, Bruksel, 2006
Ekxpozita e pikturave dhe e librave ne Ministrine e kultures se Egjiptit, Kajro , 2007

Projektet:
Tekste per albumin e ri te grupit Jericho
Debatet ne KTV, RTK, TV BESA
Libri me Poezi KRAHU I SERAFIMIT
Libri  mbi trashigimise mistike Islame- SUFIZMI
Libri mbi trashigimine mistike Nordike- RUNAR
Pjesemarrje ne Kongresin me rastin e 800 vjetorit te poetit Persian Xhelaludin Rumi, organizuar nga UNESCO dhe Fondacion Saadi Shirazi, Tirane
Dokumentari me mbi identitetin e shqiptareve, te intervistuar; Bernard Koushner, Ismail Kadare, Dom Lush Gjergji, Fahredin Shehu, Luan Starova

Punon në administratën e Radio Televizionit të Kosovës

Kontaktet:

Fahredin Shehu
+37744255091
fahredin.shehu@gmail.com
http://fahredin-sh.blogspot.com/(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30