DUKE LEXUAR VOLTAIRE – IN
| Sunday, 02.03.2008, 05:49 PM |  

Kur si një alarm hapet dita
drejt perëndimit (e ëndërr
a hajmali kurrë nuk hyn

në punë), vret valle të vdekurish
nostalgjinë intime dhe çdo
pagjumësi pushkaton një Tanushë.

Kjo letër shpjegon gjithçka dhe kurrë
s’do dërgohet - më torturë
se terri, tymi tinzar vjen

e kallëzon me gisht shkrimin
e vet të vjetër, veçmas i vetësigurtë,
si ta kishin fort për zemër,

posi për të përtallur disa
moskokëçarje, dhe merr në dorëzim
një qiell pabesish: ndër fletë

është fjetja për shpirtëra të shuar?
Viktimë e fillit që duket e zhduket
kam parë makthe toke me idenë

e jetës të veshnin një pandehmë
që ta ndernim ndërgjegje.
Kam parë t’i përlajë shiu

ciklik të gjitha - ku plasi gjak
kurbanesh, ku hemoragji drite
tha: më e vogla gjë nuk i takon

asnjërit. Dhe secili atom
i qetësisë së vonë, dhe zërat
që aviten e pastaj heqin dorë.

Dashur, pa dashur, jemi këta
që jemi. Të gatshme palimpsestet,
ashtu prej pergamene, të mëdha

sa t’i marrin gjithë gjërat e mundshme.
Ku çapiten çuditë, fanitjet e fetishet.
Ku dhe babushi diell nuk kursen

kozmetika, ashtu pa sy e duar
njeh mëngjesin e muzgun. Yjet –
që s’e ushqejnë ndopak me gjakun

e tyre, sepse si arlekinë do shoqërojnë
mitet: dikur ishte e lehtë
për të shënuar e rrëzuar idhuj.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •