LETERSIA SHQIPTARE - Bashkim Hoxha


Bashkim Hoxha
| Saturday, 03.03.2007, 02:24 PM |  

Bashkim Hoxha
Bashkim Hoxha është shkrimtar shqiptar i lindur në 1954. Ka krijuar disa vepra letrare të njohura mbarë shqiptare dhe për to qyteti i Durrësit me rastin e 50 vjetorit t lindjes së tij i ka dhënë mirnjohje "Qytetar Nderi" i Durrësit.

Nga dora e shkrimtarit Bashkim Hoxha kanë dalë me rradhë veprash si : "Dëshmitari i Shkretëtirës", "Hotel Ballkan", "Mbreti i Vesës", "Mot i keq për dashuri", "Fjalë të ndyra dashurie", "Njeriu tjetër", "Një lolo dhe një mbret", "Unë dhe Mefistofeli" (dramë), "Ftesës për gjyq", "Këngë dashurie dhe korba", "Qyteti pa dashuri". Hoxha është në kulmin e krijimtarisë së tij dhe një emër, që nuk i mungon asnjëherë publikut. "Sakrifica" është sprova e fundit e tij në letrat shqiptare.

Po ashtu Bashkim Hoxha është i njohur në rrethinën Dursake për emisonin e tij të mëngjesit në TV Teuta në të cilin komunikon me nje pjese teleshikuesish për probleme ne pergjithesi që nga viti 1997

Wikipedia

Jeteshkimi

Bashkim Hoxha
Datëlindja: 2 shkurt 1954
Vendlindja: Durrës
1975: Diplomohet për Gazetari
1991: Zëdhënësi i parë në historinë e Presidencës
1991 – 1994: Punon në ATSH
1997: Themelohet “Teuta Televizion”
2004: Shpallet “Qytetar Nderi” i Durrësit
2004: Merr çmimin “Lidership” për shërbime gazetareske në dobi të komunitetit nga Coo – plan dhe organizma të tjera ndërkombëtare
Është skenarist i filmave
“Në çdo stinë”
“Plumba perandorit”
“Një vonesë e vogël”
Ka marrë 2 çmime “Aleksandër Moisiu” për dramat
“Unë dhe Metistofeli”, 1998
“Këngë dashurie me korba”, 96
Ka shkruar librat
“Në hotel Ballkan”, i përkthyer dhe i botuar dhe në SHBA
“Sakrifica”
“Mbreti i vesës”
“Mot i keq për dashuri”
“Ground zero”(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •