Ilam Berisha
| Monday, 02.18.2008, 11:30 PM |  

Ilam Berisha
Ilam BERISHA u lind më 9 gusht 1959 në katundin Arbëri të komunës së Prizrenit. Mësimet e para i mori në vendlindje, ndërsa shkollën e mesme - Gjimnazin e kreu në Prizren. Më pas kreu Shkollën e Lartë Pedagogjike, prej nga vijoi Fakultetin Filologjik – dega Gjuhë dhe Letërsi Shqipe në Prishtinë, ku edhe u diplomua.
Është profesor i Gjuhës dhe i Letërsisë Shqipe. Aktualisht punon lektor në Kuvendin e Komunës së Prizrenit. Shkrimet e këtij autori i gjejmë të botuara edhe nëpër gazeta e revista të ndryshme. Është anëtar i rregullt i revistës “Metafora” që botohet nga Gëzim Ajgeraj në Zvicër. Ka botuar: përmbledhjen me poezi “Aromë poetike”, librin me tregime “Ditari i luftëtarit”, ndërsa “Masakra e Tuzsuzit” (Monografi nga lufta 1999) në bashkautorësi, është libri i tretë i këtij autori.

Dërguar nga Gëzim Ajgeraj, Shkrimtar, Zvicër 2008

www.metaforapoetike.de.vu(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •