Prape dielli lind...
| Sunday, 02.24.2008, 02:27 AM |  

(Vazhdim i dy vargjeve te nje poezie te paperfunduar te Migjenit)

"Prap dielli lind
dhe rrezet e tia shkrepen nder ballna tane",
n'vraga,njolla,rrudha pa fund e ane,
n'trunin tone si i padeshirueshmi xhind,
ne syt' e lodhun nga nat' e gjate,
ne zemren e mbushun ding me mekat.

Lind i paditshem n'kordat e zanit,
lind e fiket brenda castit.

Prap dielli rrit.
E shkelqen,ulurin nga djep i unit,
e rritet,rritet kur vjen dita e fundit,
nga kraht' e vdekjes shndrit.
E pas vdekjes do t'shdritte n'rrudhat trunore,
do t'shndritte n'ndergjegjet njerzore,
po mes njirit si hije ka shume rrudha
te ftohta,te vdekta,te ndyta,te gurta.

Prap dielli qeshet.
E qeshja lutje sjell bashke me lote,
por nder ne mbet vec zgerdhimja
qe me e pa t'vjen ndot.
Por ne vec qesh,qesh e qesh,
e qeshja mallkon,
nder ne dielli vec tallje po ndesh
e nga tallja i mjeruem perendon.

Po trishtet sakaq,
po fiket ne cast!

E prap dielli rilind,
e prap dielli qeshet,
e prap dielli ngrihet
n'andrrat tona t'sinqerta
pa rrenat,hipokritet,
n'andrrat tona ka me u bind
qe t'vij e kandshme jeta!

1993(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30