Mbretëri e heshtjes dhe e vetmisë
| Monday, 03.03.2008, 10:41 PM |  

-Anton Pashkut–

Mbretëria e heshtjes është natyrë e krijuar
Frymë –
Magji dhembëse
Trazim shpirtëror
I ringjallur në gjakimin e bukurië
Në gjakimin e trashëgimisë

Mbretëria e heshtjes dhe e vetmisë
Është pjesë e Lindjes
Sinkopë, Kjasinë, Oh e Gof

Është gjakim Rozafe
Te Shumëriza dhe Kalaja e Panit
Që murohet në heshtje
Murohet në vetmi

Me Lutjet e Mëngjesit
Ndjek Gjergj Kastriotin
Bogdanin, Gjeçovin, Katin
Me Lutjet e Mbrëmjes
Nën tingujt e kambanës
Lutet me rruzare
Nën hijen e Lisave të Sh’na Prenes
Në Shëngjergj të Hasit

Është Hiri i Hyjit
Pa robëri shpirtërore(Votes: 1)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30