Avdush Canaj
| Thursday, 03.13.2008, 06:22 PM |  

Avdush Canaj
Avdush Canaj, shkrimtari për fëmijë i letrave shqipe, u lind në fshatin Koretin të Kamenicës,(Dardanës së sotme ) më 12 qershor të vitit 1955. Shkollën fillore dhe atë të mesme i kreu në Gjilan ndërsa studimet për Letërsi dhe Gjuhë Shqipe, në Prishtinë.Me shkrime filloi të merret që nga klasa e shtatë.
Nga viti 1977 punoi në Televizionin e Prishtinës, gazetar në programin për fëmijë. Në vitin 1983 “ si intelektual i rrezikshëm” u nxor para gjyqit ushtarak në Sarajevë dhe u dënua me 5 vjet burgim.
Është shpërblyer disa herë në konkurset tona letare.
Në vitin 1998, disa reportazhe të tij për luftën në Drenicë, janë botuar edhe në të përditshmen autoritaive gjermane “ Frankfukter Rundschau”.ka botuar këto vepra letrare: Gjeneral pa epoleta, poezi, Rilindja, Prishtinë,1993, Lepurushi i çokollatave, tregime, Flaka, Shkup, 1994, Gonxhja nga Jupiteri, poezi, Rilindja, Prishtinë ,2000, shpallet libri më i mirë i vitit. Zogu në derë, poezi, Rilindja, Prishtine 2003. Avdush Canaj është i përfshihet në Antologjinë e shkrimtarëve për fëmijë e të rinj “Me xhaketën kuq e zi”, botuar në Tiranë nga Odhise Grillo.
Që nga viti 2oo7 kthehet në RTK, respektivisht në Programin për fëmijë ku edhe udhëheq emsionet artistike.
Është anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës.
Jeton në Gjilan.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30