LETERSIA SHQIPTARE - Vepra e Naim Frasherit promovohet ne Kosove


Vepra e Naim Frasherit promovohet ne Kosove
| Saturday, 03.15.2008, 01:39 PM |  

Vepra e plote e Naim Frasherit, kolana me 6 vellime eshte prezantuar edhe ne Prishtine. “Visare te letersise shqipe” nisi me Frasherin per te vijuar mandej edhe me te tjere personalitete te letrave shqipe, me prane drites se botimit eshte vepra e Cabejt. Jo me kot promovimi i pare per kolanen e Naim Frasherit u be ne Prishtine, mesditen e se merkures. Eshte akademiku Rexhep Qosja, me i madhi studiues shqiptar i vepres se Frasherit dhe akademik Jorgo Bulo, ai qe jane perkujdesur per cdo detaj te kesaj kolane. Kolane e cila permbush vullnetin e fundit te autorit. Gjithcka ne kuader te themelimit te 15-vjetorit te “Toena”-s, qe pos veprimtarive ne Tirane, ka organizuar dhe nje sere takimesh me lexuesin ne trojet shqiptare ne Kosove. I pari takim ishte rezervuar per Naim Frasherin dhe kolanen e tij 6 vellimshme, nen kujdesin e akademikeve Rexhep Qosja dhe Jorgo Bulo, te cilet qene te pranishem dhe referuan ne kete veprimtari. Ndersa u promovua edhe romani i Qosjes, “Nata eshte dita jone”. Nje tjeter takim u mbajt dje ne Gjakove, me poetin Din Mehmeti, ku u perurua vellimit me poezi “Zjarri i kenges”. “Toena” s’mund te mos ishte e pranishme me veprimtarite e saj ne kete 15-vjetor ne Kosove, pasi libri shqip fale saj ka shkuar edhe atje, ndersa autoret kosovare nen logon e saj munden te jene prezent ne Shqiperi.

KJ(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •