Ali R. Berisha
| Sunday, 03.16.2008, 04:44 PM |  

Ali R. Berisha
Ali R. Berisha është nga lagja Bricor e fshatit Qallapek të Lugut të Baranit. Aty ka lindur me 20 korrik 1942. Në Baran e ka kryer shkollën fillore, në Pejë Gjimnazin, kurse Fakultetin Filozofik - Degën Gjuhë dhe Letërsi shqiptare në Universitetin e Prishtinës. Kryesisht ka punuar në gazetari dhe në arsim. Së fundit në Shkollën e Mesme “Luigj Gurakuqi” në Klinë, prej ku edhe ka dalë në pension.

Me shkrime letrare ka filluar te mirret që nga shkolla e mesme – 1966, kur ka filluar të botojë fillimisht poezi. Ka shkruar poezi e prozë për fëmijë e të rritur. Në fushën profesionale është marrë edhe me çështje gjuhësore, dhe aty është ende shumë aktiv. Krijimet e tij janë botuar në revista dhe gazeta.

Ka të botuara këto vepra: Poezi me titull në fund, “Jeta e re” Prishtinë - 1997, S’ka më po e zi, KL “Vorea Ujko” Klinë - 2005, nga fusha e neologjisë ka botuar veprën Fjalor i fjalëve të reja, Pejë – 2006,  kurse nga fusha e publicistikës, në bashkautorësi me Luz Përnokajn,  një përzgjedhje aforizmash me titullin Aforizma të autorëve shqiptarë, “F. Konica” Prishtinë – 2007. Përmbledhja me poezi Poezia e lashtore është vepra e tij e pestë. Ka edhe pesë vepra të tjera në dorëshkrim të përfunduara që pret t’i botojë.

Ne vend te hyrjes

E PËRTASHME PËR KOSOVËN                             

Ndërmjet shumë atdheve
Kërkojmë një atdhe
Që të ngulim du’r e këmbë
Aty ku kemi le!

Nga shumë e shumë mendje
T’na tubojë e para,
Se vetëm e veç kështu
Mund të shkojmë përpara.

Në mes shumë flamujsh
Edhe topnin ta ngremë,
E për himn, stemë e shenjë
Të reja do t’i kemë.

Ndër disa parti
Ta duam një parti,
Nga shumë klane e grupe
Vizionin më të ri.

Mes shumë e shumë miqsh 
Ta zgjedhim një kryemik,
Që me të dhe me Evropën
N’tërë botën – Unik!

Se këtij vendi të vogël,
Ku kanë lind shumë zota
Do t’i marrin lakmi
Evropa dhe tërë bota.

Në mesin e shumë atdheve
Ta duam një atdhe,
Që të ngulim du’r e këmbë,
Këtu ku kemi le!(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •