KOPSHTI
| Saturday, 04.26.2008, 02:33 PM |  

O ç'qetësi!
Ku mund të gjeshë
Prehrjen e shpirtit
Në këtë nat' në këtë fshehtësi.

Pushon gjallëria
Po si bie nata,
Pushojnë valët e detit
Po si fëmiria.

Lumi ngadal shtratit i bjenë,
Murmuret si vashë e qetë
E din edhe ai
Se gjallesat flenë.

Kërcelli klith lehtë,
At të bukur zë që jepë
Ëndrrën gjallesave ua shtonë,
Harmoni e natës së qetë.

Era s'fryen më
Edhe gjethet flenë
Edhe mjegullat pushojnë,
Natën vonë më.

Qetësi e përmortshme
E zhurmës e klithjes,
Në horizontin e gjerë
Vetëm llambat jan' të ndritshme.

Në flladitjet e erës
Rri në kopsht
I shtrirë në barin
E gjelbëruar të verës.

Dhe pandehë
Hapat e tu të lehtë,
Toruan që e lenë
Natyra e ndjenë.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •