NUK E DIJA
| Saturday, 04.26.2008, 02:38 PM |  

E pyes po s'më tregon
Përse bilbil natën këndon?
E pyes po s'më tregon
Përse bilbil nga gjumi më zgjon.

Kur shtegtarët këngës ia thonë
Ty t'ka marrë lumi, ëndërronë!
Po vallë ekstaza nuk të zgjonë
Natën vonë përse s'më shoqëron?

Dhe bilbili pipëtinë e thet;
Diç nga gjoksi më buçet,
Zemra të dashurën kur e thërret
Ndër degëza me lot e pret.

Nëpër terrë nëpër errësirë
Seç më vjen një dritëlirë,
Herë posht, herë përpjetë
Edhe futet ndër degëz, ndër fletë.

Aj shikim mu duk si plumb
Më zaliti më bëri shkrumb,
Ajo dorë mu duk e artë
Më hirosi puthja e zjarrtë.

T'a ruaja s'mundja dot
Kur amshimi më vjen si sot!
S'e di puthjen si t'a dhash
Asnjë fjalë s'ta thash.

Po e ndriva thell në zemër
Po sekret e mbaj at emër,
Vetëm yjet at e dinë
Natën vonë mbi ne rrinë.

Aj shikim mu duk si plumb
Më zaliti më bëri shkrumb,
Ajo dorë mu duk e artë
Më hirosi puthja e zjarrtë.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •