LETERSIA SHQIPTARE - NATA DHE YJET


NATA DHE YJET
| Saturday, 04.26.2008, 02:39 PM |  

Nata e qëtë
E kthjellët,
Pa retë
Sy vetë

Hëna në mesnë,
Yjet për rrethnë
I ndritur siriusë
Më shumë se tjertë.

Nata e kaltërt
Si margaritart
E pastërt,
Shkëlqimart.

Qielli shndritë
Si loti,
Syri vashëzës
I përloturë.

Meteor i zjarrtë,
Flurudhn artë
Bishtë pas
Plotë gas.

Yjet përshkonë
Si flaknë
Vezëllenë
Kur era fërshëllenë.

Nata e qetë
Askush së fletnë,
Gjithë flenë
Në folenë.

Qërpik e narcis
Të loturë,
Si vesë
N'mëngjesë.

Yllë i dritës
Shkëlqimlirtës,
Konopusë
A s'më nje?

Nata kalon,
Aurora afron
Hëna humbnë
Yjet zhduknë...

Lindja lëkuqet,
Vesa zë avullon
Një lule të vyshkët
Shigjeta e shpon!(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •