NË MES DY DETRAVE
| Monday, 05.05.2008, 12:08 AM |  

Natën, asnjëherë s'e kam parë të gëzuar;
Kur mbështeta kokën në prehërin e saj
Edhe pse Unë, s'u shtriva në gjelbërime,
Në ballin e radhëve koncentrike.

Nata nuk ma rrëfeu njollën e verbër!
S'paku me të, të isha i kënaqur,
Por heshtazi u zhytëm në fund të detit.
Kurse Unë, munda vetëm ta vështroj:

Ndër qepallat veç dritës, së qiellit, tjetër s'pashë
Dhe nëpër flokun tënd, gërshetoheshin yjet,
Sa për fakt, se ende ndriçojnë.
Kur stolitë u varën mbi fytytën time.

Thuhet se; Nata ka pamje të nemitur!
Kur hodha vështrimin, në mes dy hapësirave:
Fytyra ime, rrinte e ngjeshur për buzët e tokës!
Ndjeva se, edhe ajo paskash erë gjaku.

Isha "Në mes dy detrave,
Që s'mund të ngadhënjejnë njëri tjetrin"
Dhe tani, në anën më të ndritur të natës
E gjeta folenë e shpëtimit tim.
 
9 qershor 2001-Haraçinë(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30