Kostaq Duka
| Tuesday, 05.06.2008, 09:16 PM |  

Kostaq Duka
Kostaq Duka, ka lindur ne qytetin e Korces  ne vitin 1952.
Ka kryer studimet e larta ne Universitetin e Tiranes, duke u diplomuar per filozofi, ne Fakultetin e Shkencave Politike-Juridike.
Poezite e para i botoi ne shtypin e kohes qe ne moshen 16-te vjecare.
Ne vitin 1976 botoi librin e pare me poezi me titull ‘Thjeshtesi” dhe  ne vitin  1998 botoi librin e dyte “Flas me barin” i cili merr shkas nga jeta e emigranteve ne Greqi.
Pervec poezise ka shkruar disa drama te cilat jane vene ne skene nga trupa profesioniste e teatrit “A.Z.Cajupi”, Studioja per Aktore dhe grupe te tjera teatrore te qytetit te Korces.
Ka ne proces botimi librin me poezi “Trendafili qe celte ne Janar”.Per me hollesi ndiqni www.albpoem.com



(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news:



 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 •  
 •  
 •  
 •  
 •