DHE IKËN SHËNGJERQKAT ME KËNGËN NË GOJË
| Tuesday, 05.06.2008, 09:53 PM |  

Pasditja e pesë majit I gjeti në rreth
Tek luajnë në valle e këndojnë me def

I këndojnë pranverës me plotë dashuri
Me zërin e ëmbël gojën si qershi

Me duart e tyre vallen hijeshojnë
Kur dridhen në valle e defi gjëmon

Flatron degë e shelgut për plotë e gjelbëruar
Kurorë mbi flokë e belë shtërnguar

Gjelbrimi i pranverës mbi to paska zbritur
Bukuri e tyre sa shumë qenka rritur

Mbi trupin e tyre të gjatë e të hollë
Shkëlqen fytyrë e tyre si lulja në mollë

Me syrin e shkruar e flokun e zezë
Vashëza e Vërrinit zemrën seq ta ndezë

Kur ia merrë valles me ato dimi
Dridhë zemrën e djalit trazon nostalgji

Të mira e të sinqerta kush nuk i ka
Si vashat e Vërrinit kund në botë nuk ka

Dhe këndojnë shëngjerqkat gjith ditën e gjatë
Nata e pesë majit është ditë s`është natë

***

Mëngjezin e hershëm dhe për thekër shkojnë
Kurora mbi kokë lidhin e këndojnë

Lidhin e këndojnë me plotë dashuri
Kurorat e tyre pajë për nusëri

Dhe këngë e tyre mbushëllonë me mëngjes
Lumë si ato si ka kush për besë

Vërrinit i këndojnë me plotë krenari
Për vëllezërit që i dhanë në luftë për liri

Mallkojnë mërgimin që shumkënd ka tretë
Urojnë dhe kthime për vëllezërit e vetë

Urojnë e këndojnë për verën sivjet
Do të kemi dhe dasma e do të gëzojmë vet

Kështu këngë e tyre mbushëllon kodra e male
Pasditja e gjashtë majit ëmbëlsirave ndahet

Lum kush e festoi shëngjergjin sivjetë
Sepse viti tjetër nuse do të na gjejë

Dhe ikën shëngjerqkat ato gojë gëzuara
Nostalgji e tyre kujtim i pa harruar

6 maj 2008(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •