KUSHTETUTA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS
| Saturday, 05.17.2008, 09:51 AM |  

Akti më i Lartë e më Madhor Legjislativ – Kushtetuta e Republikës së Kosovës, e nënshkruar   nga Komisioni Kushtetues, në Ceremoninë solemne në Prishtinë, më 7 prill të v. 2008, u aprovua në Parlamentin e Kosovës, me aklamacion – njëzëshëm nga 107 deputetët prezent, më 9 prill të v. 2008.

Për të funksionuar Kosova si shtet,
Kushtetutën e aprovoi në Parlament,

Njëzëshëm u deklaruan 107 deputetë,
U nderua, më 9 prill (2008) ky eveniment.

Më këtë datë në Parlamentin e Kosovës,
Ishin të pranishëm shumë përfaqësues të botës
E udhëhoqi me autoritet Kryeparlamentari
Jakup Krasniqi,   që foli i pari.

Kryeparlamentari tha në fjalinë e parë:
- Ju përshëndes të gjithëve, që keni ardhë!
- Përshëndetje e respekt përfaqësuesve ndërkombëtarë
- Përshëndetje për të gjithë këtu dhe popullin kosovarë.

Respekt i veçantë për z. Feit dhe Znj. Tina,
Me juve u nderua Kosova e veçmas Prishtina,
Të nderuar prijës fetarë, ju të besimit
Të nderuar juve, përfaqësues të arsimit.

Jemi mbledhur në evenimentin historik,
Me aprovua Aktin më të lartë Juridik,
Që kurorëzon shtetin e Kosovës,
Që e integron në shtete të Evropës.

Ky Akt Juridik i shtetit të Kosovës,
Është përpiluar edhe nga ekspert të botës,
Shembull eklatant për shtete të Evropës
Po ju prezantohet në pesë gjuhë të botës.

Pas këtyre fjalëve të Kryeparlamentarit,
I erdhi radha Presidentit – Kryetarit,
I përshëndeti të pranishmit në mënyrën diplomatike
”- Për popujt e Kosovës, ditë më rëndësi historike.”

Vazhdoi me fjalimin Presidenti i Kosovës,
foli si kryeplak, që i takon Balli i Odës:
”- Duhet të kemi qasje fundamentale,
-  Harmonia shumë etnike ka vlera kolosale!”

Kryeministri Thaçi, foli me plot urtinë:
”- Më 17 shkurt (2008) e shpallem Pavarësinë,
-   Na njohën shtetet me demokratike të botës,
-   Tash Kosova po i bashkohet Evropës!”

Sot po aprovojmë Kushtetutën historike,
Kosova u formua Shoqëri Shumë Etnike,
Jemi tash shtet demokratik i botës,
Kjo Kushtetutë është Vula e Kosovës.

Hajredin Kuqi, si Kryetar i Komisionit
Foli në stilin që i përket profesionit:
”- Kushtetutën që ua prezantuam,
  rrugëtimin tonë të gjatë, shihet se e çmuam.”

Për Kosovën shtet parlamentar e demokratik,
Ua sollëm Kushtetutën – Aktin më të Lartë Juridik
Që garanton liritë, të drejtat e qytetarëve
Është Ligji më i Lartë i të gjithë ”KOSOVARËVE”

Pas këtyre fjalimeve në këtë eveniment,
Me aklamacion votuan 107 deputetë,
Njëzëshëm aprovuan këtë Dokument
E kurorëzuan me Kushtetutë – Kosovën Shtet.

Ne si komb e popull shqiptarë,
Tash zyrtarisht shtetas ”Kosovarë”
Duke ruajtur kulturën e traditën kombëtare
Po u bashkohemi shteteve të Evropës përparimtare.

Suedi, 10 prill 2008(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •