PAVARËSIA
| Saturday, 05.17.2008, 09:52 AM |  

"Vetëm liria i jep gjallëri e kuptim jetës. Me të shpërthejnë të gjitha
aftësitë e forcat pozitive dhe e çojnë shoqërinë drejt majave më të
larta të shkencës, artit dhe prodhimit të mendimit njerëzor." (anonimi.)

P     Pëllumb, nga vendet e largëta
      në sqep Letrën e mbajta,
      mbi oqeane fluturova
      Kosovës Pavarësinë ia dërgova.

A     Arbër e kam emrin
      i vjetër në histori,
      me mund e ruajtët vendin,
      Urime për Pavarësi!

V     Valmir më thërrasin,
      valët më tundasnin,
      më parë ua solla lirinë,
      e tash – Pavarësinë!

A     Azem më pagëzuan,
      kurrë s’më harruan,
      më ringjalli Drenica,
      unë jam, ai Azem Galica!

R     Rilind e kam emrin,
      këtu e kam vendin,
      ashtu si dikur në Vlorë,
      tash erdha në Kosovë!

Ë     Ëndërr ju dukkësha,
      që plot 95 vjet,
      por më 17 shkurt (2008),
      u bëra - r e a l i t e t!

S     Sokoleshë më quajnë,
      më thërrasin edhe Sorkadhe,
      - unë jam ajo "Nusja"
      - bëni Dasmë të Madhe!

I     I l i r – emër me histori
      jam shumë i vjetër,
      me shkronja të arta,
      Pavarësinë ua solla në Letër!

A     Arlind! Më thirri nëna,
      "- Na erdhi Pavarësia!"
      "- URIME! Nënë e dashur!
      Na u shndrit ardhmëria!"


Hässleholm – Suedi, mars 2008
Ismet M. Hasani
e-mail:
ekspertih@hotmail.com

DHE SHKRIMI I DYTË:

"PSE DYQIND PSE-HE?"

Pse-he shumë parashtron jeta,
Pse mos të gjendet e vërteta,
Pse në përgjigje nuk kemi durim
E pse s’përgjigjemi me logjikim???e?

Pse kaq shumë pse-he, e jo më më pak,
Pse disa i kemi afër e disa shumë larg,
Pse ka lindur kjo far pse-he,
E pse disa janë të rrafshëta e disa me tehe???e?

Pse disa njerëz janë të pasur,
Pse disa tjerë janë të varfër,
Pse disa po arrijnë suksese,
E pse disa po rrinë në vesvese???e?

Pse disa janë me plotë besim,
Pse disa nuk kanë hiç durim,
Pse disa janë oratorë,
E pse disa flasin me dorë???e?

Pse dikush gjithherë lavdërohet,
Pse dikush përherë turpërohet,
Pse dikush s’e respekton mikun,
E pse dikush e respekton armikun???e?

Pse ka njerëz që janë besimtarë,
Pse ka të tillë që janë si tradhtarë,
Pse ka njerëz me shtëpia shumë kate,
E pse ka njerëz pa kurrfarë rezultate???e?

Pse ka shumë shkolla e fakultete,
Pse disa s’mësojnë as për vete,
Pse shumë t’ri pa kurrfarë edukate,
E pse n’Prishtinë 39 Universitete Private???e?

Pse aq shumë njerëz janë cinikë,
Pse mbi dymijë dr. shkence e akademikë,
Pse janë aq shumë ligjërues,
E pse rrogat e vogla sa një pastrues???e?

Pse shumë njerëz jetojnë me vuajtje,
Pse disa i përcjellin me ruajtje,
Pse disa nga dy limuzina,
E pse disave n’verë ju mërdhitët shpina???e?

Pse dikush gjithmonë i krehur,
Pse dikush hyn n’ujë e del i terur,
Pse disa nuk shikohen në pasqyre,
Pse disa janë pa kurrfarë fytyre???e?

Pse disa kanë aq shumë fitim,
pse po kyçen në privatizim,
pse disa si më qëllim,
e pse ikin e s’paguajnë tatim???e?

Pse n’Kosovë ka ende dhunime,
Pse kaq shumë ka abortime,
Pse nuk skuqen, po i lindin serbes,
E pse po ju dalin fëmija "melez"???e?

Pse aq shumë shqiptarë ka diaspora,
Pse po ju duket Kosova e ftoftë, si bora,
Pse ia kthyen Kosovës shpinën,
E pse e "lanë borë e gjeten dimër"??? e?

    (… vijon…)(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30