ALFABETI I DËSHMORËVE
| Sunday, 05.25.2008, 12:39 PM |  

Ju fëmijë nëse doni

A-në në mend t`a mbani

Thoni  A, Adem Jashari

Thoni A, Agim Ramadani.

 

Kur ta mësoni A-në

Mbani në mend në daçi

Mos thoni A-aeroplani

Thoni A,  Abaz Thaçi.

 

Kur të shkoni te B-ja

Mos thoni bujku a bisha

Thoni B, Bedri Shala

Thoni B, Bekim Berisha.

 

Dhe  lavdërohet F-ja

Thotë unë jam në flamur

Jam te Fehmi Lladrofci

Që nuk harrohet kurrë.

 

Mos thoni H, H, Hëna

Kur H-në e takoni së pari

Në mend e mbani më lehtë

Të thoni H, Hamëz Jashari.

 

Kur do ta mësoni I-në

Mos u thoni I- kuajve lodra

S`do ta harroni kurrë

Kur thoni I, I, Ilaz Kodra.

 

Unë po ju tregoj

Mos thoni nuk e diti

Se me Z të madhe

Është Zahir Pajaziti.

 

Ju lus fëmijë të dashur

Në qytet e katund

Këtë alfabet që e nisa

Ta çoni deri në fund.

 

Maj, 2006(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •