Dil nga vetvetja
| Sunday, 06.22.2008, 09:07 AM |  

Nga rrethinat komode të realitetit
Dil
Nga gjërat e sigurta
Rrugët e njohura, rënë kryq e tërthor mijëra herë ku ndihesh zot
Dil nga besimet, nga të vërtetat
Dil nga mëngjeset që përsëriten
Nga melankolia e dashurive blu
Nga sheshet e zbrazëta të kujtesës
Ku historikisht pret të vijnë miq të dikurshëm
Dil nga gjestet e përhershme
Shpik gjeste të reja
Dil nga fotografitë ku ndihesh e bukur vetëm në profil
Dil nga heshtja
Qoftë ajo edhe e florinjtë
Qoftë ajo edhe e paqtë
Dil e bërtit rrugëve
Gjithë rrugëve të botës
Emrin, dëshirat, fantazitë
Dil e lësho flokët
Dil nga ekzistenca monokrom
Nga dritëhijet e zymta
Dil dhe vezullo
Lëre trupin të rrezatojë atë që ke përbrenda
Bëj dritë.

Dil.

Jeta është e shurdhër
Jeta është e verbër

Trokit më fort!
Ndriço më fort!

2007(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30