Guri i Naimit
| Friday, 06.27.2008, 05:39 PM |  

Në shpat të Kokojkës

Guri i Naimit

me vështrim prej njeriu...

Endrrat e poetit djalosh

përkunden tani me shpirtin e tij

në rreketë e kulluara me ujë lajthie,

ëndrrat e poetit të ri

rrahin krahët nëpër gjethe

me një zog të vogël mali

për të gjetur një fyell bariu…

 

Në shpat të Kokojkës

Guri i Naimit të vështron i çuditur

në mes të dy bunkerëve(!)…

Guri i Naimit

                    gjithnjë aty

të vështron dhe mospërfillës

si një shqiptar kryengritës

      midis dy jeniçerëve.

 

Frashër, maj 1998(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30