Në ëndërr
| Friday, 06.27.2008, 05:42 PM |  

Më doli prap në ëndërr

Shtëpia përdhese mbi Dërrasë,

Me të dy ledhet-lehë

Si dy govata guri të mbushura me dhe,

(dheun gjithnjë të paktë).

Gjithë jetën e malluar për një lehë dheu të shëndoshë,

Gjithë jetën e malluar për djemtë,

E dhembsura gjer në flijim,

T’ erdha atje…

 

Avllinë e gjeta pllakandritur

Si të lëmuar nga pëllëmba jote,

Si të lëpirë nga gjuha e varfërisë.

Dhe më vjen turp që s’gjej në trastën time t’ udhës

As dy kut basmë, o mëmëzeza,

M’atë të zezën tënde të shamisë!

 

Të dridhen supet kur të përqafoj

(të shtenjtët sa të paktë)

Më dridhet zemra sa më zihet fryma

E më vjen rëndë që jam gjallë

E dot nuk të gëzoj!

 

Asnjëri, s’ flasim dot,

sikur të ishim të gurtë si Dërrasa.

Matem...mbytem...

trembem  mos të dhembin supet eshtakë,

Po nuk të pyes dot…

I gurtë zgjohem

Dhe jetë e endërr më bëhen njësh me atë pllakë.

 

Burrel, 15.3.1977(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30