LETERSIA SHQIPTARE - Një këngë


Një këngë
| Friday, 06.27.2008, 05:44 PM |  

Në shkallët vite sot ngjita edhe një

(një hap më afër heshtjes së përjetshme)

përpara:

ndjej të ftohtën erë të mosqenies,

pas krahësh:

ditët frymëzena,

ditët me këmbët gjak

ditët syrrëmbushura

ditët e mërdhihura

të urëta

ditët zemërrënda…

Nga vitet si qirinj

M’u shua sot dhe një…

Gëzova?

Më erdhi keq?...

Ç’ të them për jetën kur nuk e kam parë?

 

Po plakem djalë i ri,

S’ gëzoj që loz me vdekjen mbyllasysi

Po s’ dua as t’i lidh sytë me shami!...

 

Kur njerëzimi qe fëmijë

thonë,

e para britmë e foshnjës pritej me vajtime…

Dhe këngë e valle ia linin për te varri,

( sa mundimzezë paska qenë jeta

Si mijëra vjet më pas dhe jeta ime!)

ndaj

Në m’u ndeztë dhe mbi varrin tim një këngë

Do më bëhen “ah”-et lule mali..

 

Burrel,11.3.1975(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •