Natën e mirë
| Friday, 06.27.2008, 05:47 PM |  

Kapitem, kotem në mendime

Vetëm në terr bodrumi,

Ç’ më bëni roje mor kujtime,

si nuk ju zuri gjumi?!

 

Ku janë miqtë e mi të fëminisë?

Ku jeni mor vëllezër vogëlushë?

Ju sjell në sy në terrin e qelisë

Malluar jam t’ju puth, t’ju marr në gushë.

 

O miqtë e mi të çapit fëminor

Malluar jam t’ju shoh, t’ju puth në buzë

Pas rrjete ndjej agimin pranveror

Dhe vargjet i rreshtoj mbi aktakuzë.

  ......

Pa eja, faqekuqi i tetos sime,

Një dorë misër merrna për trumcakë

Me dhëmbë hiq një gjemb nga këmba ime,

Të bredhim tok Dërrasës zbatharakë.

 

I trendafilti Meto m’ erdhi brenda,

Me sytë dritëembël xhevahirë,

Më ndrit në terr, më ndrit të ngrohet kënga

Në gjoksin tim, Meto, natën e mirë!

……

O mikja ime e fëminisë,

ta dije ku kam rënë!

Kaushi im kazan me pisë

Më bluan si me dhëmbë….

 

Nuk e harroj dot dhembsurinë

Plot çiltltërsi që pate,

Ndaj dhe këtu ma ndrit qelinë

Ma mbush lulelofate....

......

Kapitem, kotem në mendime

Vetëm në terr bodrumi...

Ç’ më bëni roje mor kujtime

Si nuk ju zuri gjumi?!...

 

Burgu i Tiranës-1970(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •