Fation Pajo
| Saturday, 08.02.2008, 10:10 PM |  

Fation Pajo
Fation Pajo ka lindur në Kamëz të Tiranës më 06.10.1958, dhe tani banon në qytetin Elmwood Park të Illinois. Pas përfundimit të shkollës tetë-vjeçare në vendlindje, ndoqi studimet ushtarake dhe në vitin 1982 u diplomova oficer.
Krahas përkushtimit në detyrat si ushtarak, është marrë edhe me krijimtari letrare.
Pajo ka patur bashkëpunim me shtypin ushtarak dhe me gazetat lokale (në Shqipëri) ku janë pasqyruar një pjesë e krijimtarisë së tij si në prozë, ashtu edhe në poezi.
Në vitin 2000, botoi vëllimin e parë poetik të titulluar, "Të kam pritur" i cili u prit mirë si nga lexuesi ashtu edhe nga kritika letrare. Pesë vjet më vonë, me ndihmën e shtëpisë botuese "Guteberg", botoi edhe romanin e tij të parë "Zemër nëne". Kete vit nxorri nga botimi vellimin me tregime "Shpagimi" qe po pareqt interes tek lexuesit.
Por pjesa më e madhe e krijimtarisë së tij nuk është botuar akoma. Pajo ka përfunduar tri vëllime të tjera poetike: "Gjer në ardhjen time", "Netë të Thyera" dhe "Për veten e për ju".
Lexuesi mund të marrë shumë shpejt në dorë librat me tregime "Shpagimi" dhe vëllimin me tregime e novela "Varësja me iniciale". Ai ka të përfunduar në dorëshkrim edhe romanin e tij të dytë "Përtej atij muri". Shoqata do të përfitojnë nga përvoja e tij jo vetëm si shkrimtar e poet, por edhe si një njeri me aftësi të provuara udhëheqëse dhe organizative.

Krijimtaria letrare:

Poezi:

Janë përfunduar vëllimet poetike:
1. "Gjer në ardhjen time"
2. "Netë të thyera"
3. "Për veten e për ju"

Prozë:

Janë gati për botim:

  1.Vellimi me tregime "Ikja e tjetrit"
  2. Vëllimi me novella e tregime: "Varësja me iniciale"
Ka përfunduar në dorëshkrim romanin e dytë: "Përtej atij muri" dhe ka në proces një disa  tregime krahas  cikleve poetike
Fation Pajo
pajofation@yahoo.com
(708)452-0825
Chicago


Albanianliterature.org

(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •