Julia Gjika
| Tuesday, 08.12.2008, 07:29 PM |  

Julia Gjika
Julia   Gjika  u lind  me 11 Korrik 1949  në qytetin e Gjirokastrës.

Ka  kryer  gjimnazin  Ajet  Xhindole  në Berat .

Studimet e larta i kreu  në Tiranë ne degen e Finances (Akademia Ushrarake) dhe ka ndjekur me korespondencë pranë Universitetit ne Fakultetin Histori Filologji degën Gjuhë-LetërsiShqipe.

Ka punuar si redaktore në  revistën  10  Korriku  e  më vonë  shefe  finance në reparte të ndryshme ushtarake në Korcë dhe ne Tiranë.

Qysh heret u dashurua me poezine, qe ze vendin kryesor ne krijimtarine e saj, shume prej te cilave i ka botuar ne organe te ndryshme. Ne duart e lexueseve jane vellimet poetike  Ditelindje(1971) dhe Ku gjej poezinë(1978)

Ne vitin 1996 u vendos ne ShBA, ku vazhdon te jetoje  se bashku me familjen e vet. Krahas  punës për të mbijetuar ne kete vend ka vijuar të shkruajë e të botojë poezi, portrete e kronika në gazetën shqiptaro-amerikane “Ilyria”dhe organe te tjera.

Ka ne shtyp vellimin poetikMuzg”(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •