Triptik per Artistin e Popullit Vangjush Furxhiu
| Saturday, 08.16.2008, 02:14 PM |  

-Artisti i shquar u nda prej nesh me 27 Gusht te vitit 2001-

 

l.    Korça të dha skenën e pare

 

Korça, 

S’të dha vetëm prehërin e nënës

Po dhe skenën e parë,

Oborrin e gurtë me çarçafët e bardhë, dekor i nderë.

Të dha duartrokitje,

Kur u shndërrove në zë shprese e dritë mes “Hijeve të natës”,

Kur triumfal u ngjite në piedestal lavdije mes “Njollave të Murme”.

 

Korça të tha: Bir!

E s’i ktheu për ty duartrokitjet në gurë,

Kur ..

Kurorën e artë,

Ta flakën në batak me përbuzje…..

 

Dhe ti Korçës

Dashurinë i’a fale pa kursim,

Dhe kur heshtazi e “shave” për përgjumje

Se e doje si nënë e të donte si bir.

 

 

2.Vetgjykimi yt dhe yni

 

Të shoh

Para Institutit të Arteve

Tek vjen në pranverë e vjeshtë

Me pardesynë e rëndë gjithnjë të hapur

Me hap nxituar

Sikur çasti të priste

Botës drejt mirësisë t’i jepje drejtimin e dëshiruar.

Ishe aq i butë në zë

               ( e ndrydhje pa prerë, tjetrin mos e vrisje)

Në shikim

               (i stërmunduar për kthjelltësi, tjetri për të mos dyshuar)

Në buzëqeshje

              (gjithnjë pa njollë ku dhe urrejtja e sertë venitej)

 

Dhe të donim,

Sa shumë të donim.

Pa ditur

Se brenda vetes ti shkërrmoqje unin,

Gjer në cfilitje, izolim

Për të qënë ndaj nesh më i mirë.

 

Po.Ne të donim

Të donim aq shumë…..

Tani kur s’je

Jemi ne që vetgjykohemi

Ta kishim shprehur më fort ndaj teje mirësinë

Kur ti ç’kishe na e dhe pa ndrojtje , të gjithë.

 

3. Porosia e pa zbatuar……

 

Buzëqeshi  lehtë,

Me dhimbje e dashuri.

Tek na  dha të fundit përqafim,

Një çast pa qiellin.

Për lutje,vetpërmbajtje a meditim?!

Ja  edhe ju…

Do shihemi ?

A e kam veç një kërkesë pa shumë harxh….

Një palë çizme dhe kapelë kaubojsi ma bëni dhurat….

Tha me  humor të vrarë

E unë Latif Borën

E fiksova “Amerikan” të gjallë….

 

8 vjet ikën

Kërkesa mbeti e pa zbatuar porosi.

Çfarë të bëj tani?

Kapelën e çizmet e kaubojsit a mund t’ia nis ku është  ai….

                                                                           në përjetësi?!                 


20 korrik, Chicago.

(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30