LETERSIA SHQIPTARE - Hysen Këqiku


Hysen Këqiku
| Saturday, 09.06.2008, 10:25 AM |  

Hysen Këqiku
Hysen Këqiku, u lind më 05. 06. 1944 në fshatin Velegllavë, komuna e Dardanës, shkollën fillore e nisi në vendlindje dhe e mbaroi në Llojan të Kumanovës. Gjimnazin e kreu në Preshevë, më pastaj studjoi Gjuhën dhe letërsinë shqipe. Punon mësimdhënës në Shkollën fillore “Musa Zajmi” në Gjilan.

Veprat:

“Nëpërkëmbësi”, poezi për të rritur 1994,
”Ti dil nga loja”, poezi për fëmijë 1995,
“Kufij që preken”, dramë për të rritur”, 1997,
“Dritë mbi Lotinë”, poezi për të rritur, 1999,
“Ujëvarë e patharë”, poemë për fëmijë, 2000,
“Qëndresë me besa-besë”, poemë për fëmijë 2000,
“Velia Glaua, ëndërr e ripërtërirë”, monografi, 2001.
”Velia Glaua, ëndërr e ripërtërirë–Gjenealogji 1720-1996”, 2001,
“Kujtim malli për shkollën time I”- poezi të fëmijëve, 2004,
 “Kujtim malli për shkollën time II”- poezi të fëmijëve, 2007,
“Psherëtimë për tokën”, panoramë e krijuesve letrar të Kosovës Juglindore, I, 2004,
“Melodi e pritjes”, poezi për të rritur, 2005,
“Nazif Përlepnica hero në mes heronjve”, me bashkëautor Muharrem Bajramin, Gjilan  2008

Hysen Këqiku është anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës.

Jeton dhe vepron në Gjilan.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •