Alfred Capaliku
| Wednesday, 05.02.2007, 12:52 PM |  

Alfred Capaliku

U lind ne Shkoder, me 28 qershor 1952. Debutoi me poezi ne shtypin letrar qe ne shkollen e mesme.
Kreu studimet e larta ne Universitetin e Tiranes, ne degen Gjuhe-letersi, me 1973
Punoi arsimtar ne fshatrat e Tropojes e te Shkodres, si dhe ne qytet.
Eshte pedagog i Letersise Shqipe dhe asaj te krahasuar, ne Universitetin e Shkodres "Luigj Gurakuqi"

Ka botur librat:
- " Kenga e kantiereve " (poezi), Tirane,1976
- " Per njerezit e punes " (poezi), Tirane,1980
- " Java pa ty " (poezi), Shkoder,1995
- " At Vinçenc Prendushi " (monografi), Shkoder, 1996
- " Nje jave me perralla " (proze per femije), Shkoder, 1998
- " Bernardin Palaj " (monografi), Shkoder, 1999
- " Tregime per ty " (proze), Shkoder, 1999
- " Muzike ne levizje " (poezi), Shkoder, 2000
- " Ufoja dhe lulet " (poezi per femije), Shkoder, 2001
- " Gasper Pali " (monografi), Shkoder, 2002
- " Alfabeti i munguar" (studime letrare) , Shkoder, 2003
- "Ese dhe studime letrare" (studime letrare, ese), Shkoder, 2005(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30