Aleko Likaj
| Friday, 09.12.2008, 08:24 PM |  

Aleko Likaj
Aleko Likaj
10.10.1949, Tirane

Filloren e ka kryer, ne Tirane-Cerrik, ne vitin 1956-1960. Shtatevjeçaren, dhe te mesmen, ne qytetin e Cerrikut. Studimet universitare i ka filluar, ne Institutin e Larte Pedagogjik "A.Xhuvani", te Elbasanit, me koorrespodence, ne degen Gjuhe- Letersi, ne vitin 1981.
Ka punuar si mesues ne zonen e Dumrese e te Cerrikut. Gjate kesaj kohe eshte marre edhe gazetari. Ne vitin 92 drejtoi dhe botoi per disa numra gazeten "Modeste" se editor. Ne nentor te vitit 95 ka filluar ne te perditeshmen "Koha Jone" si gazetar e reporter per prefekturen e Elbasanit deri ne Gusht te vitit 2001. Per nje kohe te mire ka qene edhe nje kontributor i mire i njerit prej televizioneve shqiptare.  Pastaj ka emigruar familjarisht ne France, ku jeton edhe sot, ne qytetin e Bordose.Vazhdon te merret me gazetari dhe letersi ne shtypin shqiptar brenda dhe jashte vendit. Gjate viteve te emigracionit eshte shquar per intervistat e tij, sidomos ate per shkrimtarin e madh Naun Prifti, kineaste dhe krijues te rrinj etj. Ne vitin 2007 eshte nderuar me çmimin "Kadmus" per ese-n "Si e Vrane Drita Çomon, dhene nga klubi i shkrimtareve "Drita" dhe revista "Pelegrin”
Pas botimit te 9 librave artistik per femije, qe nga viti 1976, si romane, novela e tregime, ka gati per botim, edhe dy libra perralla per femije si dhe nje tjeter me tregime. Per te ritur ka ne proces nje vellim poetik e nje tjeter me tregime nga tema e emigracionit:

GUXIMI 1997 Tregim i ilustruar
TRIMI I VOGEL I SKENDERBEUT 1979 Tregim i ilustruar
NATA FUNDIT E BALLABAN PASHES 1998 Novele
E FSHEHTA E ASAJ DITE 1999 Tregime
THESARI NE FUND TE DETIT 1999 Novele
AMANT BARIU 2000 Roman
VRASJA E REFUGJATIT 2000 Novele
PORTA HAPET NE MESNATE 2001 Roman
PRINCI QE CMENDI PERANDORIN 2003 Perralla(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •