Gazmend Krasniqi: Bar "Parajsa"
| Sunday, 09.21.2008, 10:09 AM |  

Sot datë 10.09.2008 doli në qarkullim nga Shtëpia Botuese OMSCA-1 romani - Bar "Parajsa" - i autorit Gazmend Krasniqi.
 
Të dhëna teknike:

Titulli: Bar "Parajsa"
Autori: Gazmend Krasniqi
Gjinia: Roman
Redaktor: Loredan Bubani
Shtëpia Botuese: OMSCA-1
Faqe: 116
Çmimi: 400 lekë
ISBN: 978-99943-41-36-8

Për romanin:

Një çift të dashuruarish përballë dilemave të fatit, jetës dhe vdekjes. Në përpjekjen për t'u vënë emër këtyre gjërave, ata... Gjithçka e rrëfyer me një teknikë bashkëkohore brilante.
 
Për autorin:

... (Krasniqi) interesohet më fort për mënyrën se si tregohet një histori, sesa për vetë historinë, sado e çuditshme të jetë ajo. Krasniqi bashkohet me idenë se "forma e përdorur një herë del jashtë përdorimit dhe vlen për aq sa na nxit të kërkojmë një tjetër". Në vartësi të subjektit që ndërron për çdo roman, ai ndërron edhe stilin, duke kërkuar atë që kjo vepër të mishërohet.
                                                           
www.albavista.eu

Autor i disa vëllimeve me poezi e tregime, i disa romaneve e dramave, Gazmend Krasniqi është nderuar me çmime kombëtare e mbarëkombëtare.

Ai është përfshirë në antologjitë New European Poets (SHBA), www.transcript.eu (anglisht, frëngjisht, gjermanisht), Antologia della letteratura albanese contemporanea (Itali), Poésie Albanaise (Belgjikë), Cobpeme?a ?o????? A??????? (Maqedoni) etj.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •