Beqir Buzuku
| Saturday, 09.27.2008, 12:09 PM |  

Beqir Buzuku

U lind  në vitin 1948 në fshatin Tygjec të Dardanës, shkollën fillore e kreu në vendlindje, kurse  gjimnazin në Dardanë. Studioi  në SHLP, grupi Gjuhë dhe Letërsi Shqipe, në Gjilan.

Beqir Buzuku shkruan për fëmijë dhe të rritur. Përveç mbi 300 poezive, të botuara në “Zëri i rinisë. “Jeta e re”, “Zog mëngjesi”, “Pionieri” etj. ka botuar këto vepra letrare:
 
 “Pesha e ngjyrave”, poezi për fëmijë, 1995,
 “Etje për buzëqeshje”, poezi për të rritur, 1995,
 “Çupza e ngjyrave”, poezi për fëmijë, 1996,
 “Përtej të sotmes”, novelë  fantastiko-shkencore, për të rritur, 1997,
 “Lahuria e lulemollëve”, poezi për fëmijë, 2001,
 “Çelësat majë lapsi”, poemë për fëmijë, 2004,
  “Rrëshqitje në udhëkryq”, poezi për të rritur, 2005.

Jeton dhe vepron në Gjilan.


Hysen Këqiku

(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •