LETERSIA SHQIPTARE - TRËNDAFILI I PRANVERËS


TRËNDAFILI I PRANVERËS
| Sunday, 10.05.2008, 02:24 PM |  

Ejup CERAJA

 

TRËNDAFILI I PRANVERËS

-Nipit tim Diellorit-

 

Në ditën tënde – Diellor

Të bekuar të operimit,

Më vinin rend-rend

Muzat e frymëzimit.

 

Ti atë ditë shkëlqeje

Si rrezet e diellit,

Përpara operacionit

Ngjaje në lule të prillit.

 

Por gjyshit për ty

Nuk i shqitej meraku,

Edhe pse e dija se do të operonte

As. dr. Sadik Llullaku.

 

Po zemra e gjyshit tënd

Nuk mund t’i ikte rënkimit,

Pa e parë pas operimit

Suksesin e përfundimit.

 

Kur doli Dr. Rrustem Musa

E na tha çdo gjë mirë po vete,

M’u bë sikur po fluturoja

Nga gëzimi ndër planete.

 

E kur As. dr. Sadiku na tha:

- Operacioni pati sukses të plotë,

Gjyshit tënd nga gëzimi

Sytë iu mbushën me lot.

 

Sa me gëzim e prisja daljen tënde

Nga salla e operimit,

Saqë çdo minutë vonese

Më bëhej vit i shqetësimit.

 

Falënderimi i qoftë Zotit

Ti dole me fytyrë të purpurt,

Me ngashërim si asnjëherë

Drejt teje unë gjyshi i shtriva duart.

 

Ty në atë kllapi

Buza të shkojë në të qeshur,

Të flakëronte si ylli fytyra,

Po edhe rrobat që i kishe veshur.

 

Një falënderim i veçantë shkon

Për As. dr. Sadik Llullakun, shqim,

Dhe për Dr. Rrustem Musën

Që u kujdesën aq shumë për ty nipi im.

 

Prishtinë, më 6 tetor 2007 (Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •