Tri poezi për fëmijë
| Friday, 10.10.2008, 09:18 AM |  

 

NË TY EDHE NATA MË BËHET DITË

 -Shqipërisë-

 

Shqipëri e vogël

Dikur e madhe Iliri

Të tkurrën shekujt

Gjer më njëzet e tetë mi’.*

 

O, sa pak fusha

Shekujt të lanë

Të grimcuara

Nga secila anë!

 

Të mbetën bjeshkët

Të tëra palë-palë

Me maje të thepisura

E shkëmbinj me strall.

 

Por, çdo bokërimë

Ku ka shkurre e gëmusha

Me punë, dashuri e vullnet

Mund të bëhen si fusha.

 

Se, nuk je më si dikur

Me moçale e gropa,

Po e përparuar

Ashtu  si Evropa...

_______________________

*) mi’ = mijë

 

Mars 2007

 

RËNDË T’U MBYLL KAPAKU I SYRIT

(Naimit në 105-vjetorin e vdekjes)

 

Ishe i tëri afsh përbrenda

Nuk iu trembeshe jataganit,

I tuboje bashkëkombësit

Fshehur syrit të sulltanit.

 

Aq shumë ishe i merakosur,

Sa s'te zinte gjumi i natës,

I mbroje me gjak të zemrës

Si me majë e teh të shpatës.

 

Bije përposh për një hop,

Po shpejt ngjiteshe kah zeniti,

Ishe fortesë mbi fortesa

I qëndrueshëm si graniti.

 

Shqipëria për Ty ishte e bukur

Një ABC-e në A b e t a r e,

Re të zymta i silleshin prore

Po nuk heshtte muza shqiptare.

 

Ato shpërthenin si vullkani

Me aromë të trëndafilit,

I përjetoje me afsh zemre

Sikurse këngët e bilbilit.

 

Rëndë t’u mbyll kapaku i syrit

Për Shqipërinë në zemër ndry,

Tash qiriri të rri i ndezur

Që i bën dritë kujtesës për Ty…

 

20 tetor 2005

 

DY QYTETET E FLAMURIT

 

I pari qytet

Që i bëri nder Flamurit të Mëmëdheut,

Ishte Kruja krenare

E Heroit tonë Kombëtar – Skënderbeut.

 

Dhe, i dyti qytet me radhë

Që e mori epitetin e bekimit,

Qe Vlora heroike

E Ismail Qemalit dhe Isë Boletinit.

 

Sikur të kishte lule këtu

Që do të çelnin në nëntor,

Do t’i çonin fëmijët gëzueshëm

Në Sheshin e Flamurit në Vlorë!

 

28 Nëntor 2007(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •