Halil Xani/ Dy vjersha
| Thursday, 10.16.2008, 10:11 PM |  

SHUMË DEGË NË NJË TRUNG

 

Në Likashanin shkëmbor

Janë gjashtë lisa shekullor

Me degë të gjëra lisat bung

Që të gjashtët në një trung.

 

Istikam i UÇK-së dikur

Sot mbi ta valon flamur

Duke biseduar me ta

I pari lis kështu më tha:

 

Jam Shqipëria, zemra ime

A e sheh nuk jam jetime

I dyti lis më kapi për dore

Unë-tha-jam Kosova Lindore.

 

I them të tretit ti kush je

-Ilirida si s`më njeh!?

 

Me Kosovën këtu rrimë

Kemi pranë dhe Çamërinë

Me Plavë-Gucinë mish e asht

Sa shumë degë, por një trung bashkë.

 

Kështu të gjashtët jemi rritë

Bashkë i përballuam stuhitë

Na u zgërdhinë bishat me dhëmbë

Por gjithëherë qëndruam në këmbë.

 

VJESHTA ECËN DHE FLET

 

Vjeshta i hap dyert e shkollës

Nxënësit i fton të hyjnë në klasë

Shpejt i pjek kokrrat e mollës

Dardha e rrush dhuron me thasë.

 

N`kopshte me vjelësit vjeshta flet

Kuvendon me bujkun në arë

Flet edhe me lumin e rritur që nget

Shpezëve shtegtarë u thotë udhë e mbarë.

 

Të luaj  me gjethe ënda ia ka

Iu frynë nga Gucia e në Qyqavicë

Shumë drunj pa gjethe tashmë i la

Në anë të Janinës e n`Mitrovicë.

 

Flet me barinjtë kodër më kodër

Nëpër Preshevë e nëpër Prizren

Sa e sheh në Tetovë e sa në Shkodër

Në male e fusha kudo e gjen.

 

Flet edhe me dimrin më në fund

Mirëseardhje i dëshiron atij

Të kënaqen fëmijtë në qytet e katund

Në Sharr e Brezovicë me saja e ski.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30