LETERSIA SHQIPTARE - Cikli - DRITË NË GUR


Cikli - DRITË NË GUR
| Saturday, 11.08.2008, 12:57 PM |  

PËSHPËRITJE DRITE

Redaktor-Ramiz Kelmendi

Recenzent-Sejdi Berisha

Shtypi-NGBL` Shkëndija`,Pejë

1995

 

Këtë libër ia kam kushtuar Arzanës ,arkeologës së parë Ilire

 

 

ARZANA

 

Me kalorësit Dardanë

kaleroje Ilirinë

Butrint

Rozafat

Dardani

Ç`vazo më sole

Arzanq

për fisin tim

Ilir

ma mësove arkeologjinë

dhe me emrin shqip

vajzën ta pagëzoj.

 

ORË  HISTORIE

 

Alfabetin

kohërat ma mësun

im zot

kur mes rreshtash

lexoja historinë

Ilirisht.

 

NË LAPIDAR

 

( Sh. Gjeçovit)

Kohë për mendje

kohë

në gur

kohë

në dhembje

kohë

për burrë.

 

UDHA E SHQIPEVE

 

Në mbretërinë e Teutëa

qyteti Butrint

njëmijë e njëqind  drejtime

numri 001

apartamenti Evropa

është udha e Shqipeve.

 

DRITIM

 

I gjason gurit

vaji im

dhe këngëa

shqipe

që nëna ma mësoi

të flë emir

në mua

e fjala n`besflijim.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •