NË CILIN VARG MBES (Cikël)
| Saturday, 11.08.2008, 08:34 PM |  

NË CILIN VARG MBES

            poezi

Libri u botua nga shtypshkronja DUKAGJINI

Pejë 2007

 

 

LIRI E KRYQËZUAR SHQIP

(Më rastin e vdekjës tragjike të poetit Tahir Desku, te Kroni i Mbretit)

 

 

Të paktën

të erdha

liri,

bashkë me agimet e mia.

Ëndërrimet më rikthyen sërish

ta mundja vdekjen,

se pak para teje

erdha.

Ti

na gjete këtu,

liri

si çlirimtar

apo kryeneç.

Për Ty

të vetmit ishim

Atdhe

Për Ty

jam më i kryqëzuari

shqip,

më i buzëqeshuri

për emrin tënd

e tim eti

dhe tokës besë

e shpresë.

 

Erdha të prehëm

për pak

edhe me ty

gjeneral.

E dija

së në shpirtin tënd

ka vend

edhe për vargun

e poetit gjeneral.

  Dhjetor,2005

 

DIELLI

 

Me diellin

lartësohet liria.

Lulet

prap marrin aromë.

Këngët

këthejnë tek unë,

bashkë me mikën

pimë ujë Prekazi.

 

 

 

TIVARI

 

Në Tivar

nata mbeti

pa ditë e dritë.

si të kërkonim

liri,

kur humbëm

edhe fjalën.

Në ditarin

Arnold Von Harfi

numërojmë

deri në 4700

Detit

ia vodhen ëndërrat

për të Bukurën e Dheut.

Kur të vie

si nuse

në Prishtinë,

Ilir

më shkruan

në flamur,

falë Zotit

liria

është fjala ime

e fundit

për të Bukurën e Dheut.

 

 

PORTRET NË FUND TË BURGUT

 

Ditën

e matja më natë.

Në zemër

shikoja emrin tim,

kur më mungonin sytë

e kafshoja tokën

herë kokën,

të dyja

ia falja ëndërrës

vetëm për pak liri,

së si e vizatoja

atdheun

në çelinë

e zemrës sime.

Nuk e dija

cili ishim njeri,

unë

zoti

apo djalli,

nuk e dija

as çka kafshoja

dhëmbët e mi

apo atdheun.

 

             (Dubravë, 1999)

 

 

 

PSE FJALË

 

Nuk e dua

fjalën

as dashurinë

pa atdhe,

as njërën

pa tjetrën/

Më jetën

bëj ç’të dua

herë e fali,

herë e vras.

Nëse nuk e do Kosovën

me Shqipërinë,

kurrë nuk i dua  fjalët

pa vargjet çame,

që m’i çmendin kujtimet

për mikën

e këngës labe.

 

 

PASAPORTA E FLAMURIT

 

Emri

Ismajli, Isa, Iliri

edhe unë

Agim Desku,

shteti

-Jetoj,

që nëntëdhjetë e nëntë vite

në shtetin e coptuar

shqiptar,

me prindërit e farefisin tim,

të njëjtën bukë

e ndajmë më Shqiponjat e Butrintit.

-Jetoj dhe vdes

me të njëjtin flamur

kudo në Iliri,

nëse jetohet

jeto me të njëjtin flamur,

nëse vdiset

vdis me të njëjtin flamur

edhe në Çamëri

me të njëjtin flamur

Kuq e Zi.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •