Arlind Farizi
| Thursday, 11.20.2008, 07:47 PM |  

EMOCIONI I PASURUAR ME MENDIM

 

Në librin "Romeo patjetër duhet të vdesë", Arlind Farizi shpalon me lehtësi trazimet shpirtërore të një matu­ranti, ndjenjat e përkallura nga dridhmat, puthjet dhe dhemkat e ëmbla të dashurisë..., duke dhënë pavetëdijshëm dhe frymëmarrjen e brezit të tij, madje imazhin gri të vorbës sonë në vlim.

Rrëfimi i Arlindit është konciz dhe i sinqertë, aty-këtu me përsiatje interesante filozofike. Çdo frazë e tij dëshmon kulturën e lakmueshme letrare, aftësinë për t'asorbuar atë që ia vlen të absorbohet si dije nga një krijues i ri. Lë përshtypje figuar e thjeshtë e frazës dhe emocioni i pasuruar me mendim.

Kalimi prej prozave të shkurtëra në ciklin e poezive të pakta, të dhëna në fund të librit, është gati i pandjeshëm. Kjo për shkak se rreshti i tij është përplot shprehje poetike.

Arlindi ka kohë ta kultivojë artistin brenda vetes, sepse është shumë i ri. Pa mëdyshje ai do ta shpiejë më tej krijimtarinë e filluar. Ky libër shënon vetëm hapin e tij të parë të hedhur në botën magjike të artit letrar. Dhuntinë e ka me bollëk. Mbetet t'i urojmë përmbushjen e ëndrrave dhe ngjitjen e suksesshme n'panteonin e të rrallëve...

Fatmir Sulejmani

 

 

Të dhëna për autorin

 

Arlind Farizi u lind më 02.01.1984 në Tetovë.

Është maturant në gjimnazin e Tetovës.

„Romeo duhet patjetër të vdesë“ është libri i tij i parë.

 

Arlind  Farizi

ROMEO PATJETËR DUHET TË VDESË

 

Redaktor:

F a t m i r    S u l e j m a n i

 

Kopertina & dizajni:

N e h a t    B e q i r i

 

Recensent:

E t l e v a   T a f a

 

e-mail: arlindfarizi@gmail.com

         

Shtypi:

Ç a b e j – T e t o v ë

 

 

Arlind  Farizi

ROMEO PATJETËR DUHET TË VDESË

 

Të dashurës, Julietës:

           si peng dashurie të përjetshme.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •