EC E MOS U BËN NERVOZ
| Saturday, 11.22.2008, 10:23 PM |  

  I

Ngritesh në mëngjes

Në banjo shkon

Kroi nuk pikon

Ec e mos u bën nervoz?

 

Gjen pak ujë të djehit

Vë xhezvenë në shporet

Rryma ndalet më kot pret.

 

Shkon për një dokument

Para zyrës në administratë

Rreshti është shumë i gjatë.

 

Në uniformë të larme

I huaji rendin mban

Shpeshherë edhe shanë.

 

Të vjen radha hyn brenda

Nëpunës i huaj të pret

Pa marka as nuk të flet.

 

Del në rrugë me veturë

Nga i huaji dënohesh

Nuk ke ku të ankohesh.

 

Lëshon televizorin

Në gjuhë të huaj të flet

Kështu qe gjashtë vjet.

  

Shtrihesh për të fjetur

Vonë cingëron telefoni

Të maltreton dikush i joni.

 

Pastaj të gjitha bashkë

Në ëndërr të përcjellin

Dhe gjumin ta nxjerrin

Ec e mos u bën nervoz?

 

 Drenicë, 1996

 

EC E MOS U BËN NERVOZ

                     II

(Nëntë vite pas)

 

Ngritesh në mëngjes

Me njëqind mendime

Don t`i pastrosh sytë

Kroi ka reduktime.

 

Merr ujë nga rezervat

Vë xhezvenë n`shporet

Fati s`është me ty

Reduktimi tetë me dy.

 

Shkon për një dokument

Para zyrës në administratë

Rreshti shumë i gjatë.

  

Të vjen radha hyn brenda

Nëpunësi shqiptar të pret

S`din ta shkruaj emrin e vet.

 

Del n`rrugë me veturë

Si pjesëtar i trafikut

Të dënon polici i UNMIK-ut.

 

Po nuk qe i kënaqur

Mund të protestosh

Te ombudspersoni

Ndihmë të kërkosh.

 

Lëshon televizorin

Përplot shund e kiq

Ruana, ruana  o zot

Sa femrat lakuriq.

 

Shtrihesh për të fjetur

Me celularin nën kokë

S`të lënë të qetë mesazhet

Nga të ashtuquajturit shokë.

 

Pastaj të gjitha bashkë

Në ëndërr të përcjellin

Dhe gjumin ta nxjerrin

Ec e mos u bën nervoz.

 

Drenicë, shkurt, 2005(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30