Shtëpia botuese “Globus R”, botoi dy libra të drejtuesit të saj, poetit dhe prozatorit Petraq Risto
| Sunday, 12.07.2008, 11:46 PM |  

Këto ditë Shtëpia botuese “Globus R”, botoi dy libra të drejtuesit të saj, poetit dhe prozatorit Petraq Risto, romanin Avioni Madam Baterflaj 9/11 dhe vëllimin poetik Lexuesi i buzëve: ar+sy+eja!

Për autorin Petraq Risto viti 2008 ka qenë i suksesshëm e me prurje cilësore. Në verë, Biblioteka Ndërkombëtare e Poezisë, me qendër në ShBA, e veçoi ndër 200 poetët më të mirë dhe e botoi në antologjinë serioze The best poets & poems of 2007. Në Meksikë botoi në dy gjuhë vëllimin me poezi të zgjedhura Kujdestari i dallëndysheve, përkthyer në spanjisht nga Xhevdet Bajraj dhe Ricardo Romero Vallejo. Në Rumani publikoi vëllimin Gjuetia e kuajve të detit, perkthyer nga Kopi Kycyku. Gjithashtu, në Paris, pritet të dalë nga shtypi libri me poezi të zgjedhura titulluar I hidhur mjalti i varreve, botim i Shtëpisë së njohur L’Harmattan, në përkthimin e Solange d’Angely dhe Luan Rama. Në Attach Files po japim fotot e disa botimeve, si dhe një fragment nga romani i ri.(Votes: 1)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •