LETERSIA SHQIPTARE - Shtëpia botuese “Globus R”, botoi dy libra të drejtuesit të saj, poetit dhe prozatorit Petraq Risto


Shtëpia botuese “Globus R”, botoi dy libra të drejtuesit të saj, poetit dhe prozatorit Petraq Risto
| Sunday, 12.07.2008, 11:46 PM |  

Këto ditë Shtëpia botuese “Globus R”, botoi dy libra të drejtuesit të saj, poetit dhe prozatorit Petraq Risto, romanin Avioni Madam Baterflaj 9/11 dhe vëllimin poetik Lexuesi i buzëve: ar+sy+eja!

Për autorin Petraq Risto viti 2008 ka qenë i suksesshëm e me prurje cilësore. Në verë, Biblioteka Ndërkombëtare e Poezisë, me qendër në ShBA, e veçoi ndër 200 poetët më të mirë dhe e botoi në antologjinë serioze The best poets & poems of 2007. Në Meksikë botoi në dy gjuhë vëllimin me poezi të zgjedhura Kujdestari i dallëndysheve, përkthyer në spanjisht nga Xhevdet Bajraj dhe Ricardo Romero Vallejo. Në Rumani publikoi vëllimin Gjuetia e kuajve të detit, perkthyer nga Kopi Kycyku. Gjithashtu, në Paris, pritet të dalë nga shtypi libri me poezi të zgjedhura titulluar I hidhur mjalti i varreve, botim i Shtëpisë së njohur L’Harmattan, në përkthimin e Solange d’Angely dhe Luan Rama. Në Attach Files po japim fotot e disa botimeve, si dhe një fragment nga romani i ri.(Votes: 1)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •