LETERSIA SHQIPTARE - Dritan Zaimi


Dritan Zaimi
| Monday, 04.09.2007, 11:27 PM |  

Dritan Zaimi

Dritan Zaimi ka lindur me 5 Maj 1975, ne Gramsh. Pasi mbaroi shkollen e mesme te gjuheve te huaja ne Tirane vazhdoi studimet e larta ne Fakultetin e Gjuheve te Huaja Tirane dhe u diplomua ne vitin 1997, ne vitin 2007 perfundoi si fakultet i dyte studimet ne Fakultetin Ekonomik, Dega Administrim Biznes ne Tirane.

Aktualisht drejton nje organizate ne fushen e turizmit me seli ne Tirane dhe aktivitet ne te gjithe Shqiperine.

Pasionin per artin dhe vecanerisht per letersine Dritani e ka ndjere dhe perjetuar qe i vogel fillimisht me strofa te shkurtera dhe me pas kur ishte ne klasen e gjashte dhe te shtate u vleresua me cmimin e trete dhe cmimin e pare ne shkalle rrethi, ne konkurset poetike te zhvilluara asokohe ne rrethin Gramsh.

Gjithesesi ishin vitet e mevoneshme te studimeve ne shkollen e mesme te gjuheve te huaja dhe ne fakultet, te cilat e shtyn te kuptonte me mire pasionin e vertet per poezine dhe te merrej seriozisht me te por edhe me tregime.

Kur ishte student botoi disa poezi dhe tregime ne shtypin shqiptar. Ne vitin 2001 botoi vellimine pare poetik “Dhimbje”, nder tregimet e botuara permendim:  “Lumi” (Zeri i Rinise 1996), “Dy Copa Akulli”, “Brenga”, “Peshtyma”, “Enderra” etj. Disa nga poezite e tij tashme jane perkthyer edhe ne gjuhen angleze dhe i jane ofruar lexuesit te huaj.

 (Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •