Bajame Hoxha - Çeliku
| Sunday, 12.14.2008, 04:53 PM |  

Bajame Hoxha - Çeliku
Bajame Hoxha - Çeliku, u rrit nëpër kampet e intërnimit me punë të detyruar. Pas viteve '90 doli nga kampet e përqëndrimit dhe vazhdoi studimet. Ndërkohë iu dha e drejta për të botuar të gjitha ato që sistemi i kalbur i E.H. ia mohoi. Ajo tani jaton bashkë me familjen e saj, burrin e tre fëmijët në Bruksel (Belgjikë), ku fitoi Azilin politik.

Bajame hoxha-çeliku është Anëtare e Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve të Shqipërisë që nga viti 1998.

Ka botuar pas demokracisë nëntë libra dhe pesë libra i ka në shtëpi botuese ku së shpejti do të dalin në qarkullim.

Ajo shkruan në  prozë, në poezi, për të rritur dhe për fëmijë.

Librat që ka shkruar:

"PERTEJ DHIMBJES" - Roman
"NATA E NJE MARTESE" - Roman
"VAJET E PRANVERES" - Roman
"DIKU ATY" - Poezi
"GJYSMA IME" - Poezi
"PUTHME" - Poezi
"ANA DHE KLAJDI" - Poezi për fëmijë
"MIU MIY KACAMIU"  - Poemë për fëmijë
"TOMI DHE ZHERRI" - Poezi për fëmijë.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •