KULTIVIMI I FARËS SË DIJËS – JETË
| Saturday, 01.03.2009, 06:24 PM |  

Mbi dyzet vite me radhë
e kam kultivuar farën e dijës – jetë,
tash i përcjellë frytet e atij mundi
dhe qëndroj plotësisht i qetë...
 
Isha shumë i vendosur
që të kryeja punë me nder,
edhe përkundër vështirësive,
që më përcillnin shpeshherë...
 
Nuk kam pasur për qëllim
që të fitoj ndonjë pasuri,
po për të ngulitur te fëmijët
shumë e më shumë dituri...
 
Jam njëri ndër mësuesit e lumtur
për punën time si rrezet e ditës,
por edhe që një jetë të tërë timen
ua kam kushtuar filizave të dritës.
 
Korrik 2003


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •