Nga libri ''Nata në kryeqytet''
| Sunday, 04.05.2009, 11:45 AM |  

NATA NË KRYEQYTET

Nata ra e qetë.
Të lehurat e qenëve dëgjohen që larg.
Ndërtesat zbathur shtrjinë këmbët dhe flënë.
Nga lodhja fytyrave u shfaqet një sharm.

Çdo gjë flë.
pos qenve endacakë,
që studentët natën i zgjojnë
t’pëshpërisin ndoj’ të sharë dhe
t'përgjumur të dalin për nevojë.

Prishtinë, 2007

VONESA

Përskaj xhades si statuj e përgjumur
 pres.
Autobusi po vonohet,
si këto retë e ngadalëta.

Atje, tej semaforëve po vjen 7shi.
Me bori të mekur e murmurimë.
në xhep më bën celulari
me vibrimë.

Retë mbi kët’ pikë stacioni ndalojnë.
Ka zbritje.
Më bën celulari sërish
O, po vonohem
të duket një 1shë.

Diç e ftohë bjer më rreh supet
Oh, diçka e ftohtë…

Prishtinë 2007

MENDIME NE MUZG

Më mbështjellet shiriti prej kohësh
Sikur kasetave te moçme, të bardha
dëgjoj këngën mbrapshtë
nuk vallëzohet më, as qeshet.

Në Rrugë
Pasi i hodha ca grosh një lypsari
Më tha; bota është e pistë.

zura ta besoj.

SHPALOSJE MARRËZISH
  
Mes qiejsh kokën kam futur.
erë e ngrohtë nuhas dhe
Shtegun e ngushtë në mes
butësisht
puthë.

Ngjaj si ai udhëtari i vetëm
Që shtegun ndiqte pas
Ç’udhë të gjatë, mitike, ndiqte;
Udhë e ditës së nesërme.

Mes Qiejsh kam futur kokën
C’Shpërthim emocionesh !

Korrik, 2006

ASAJ

Mot i lagësht.
Matanë rrugës e shkujdesur
e përqëndruar në asgjëkund
i shkund gjetheve brymën
në gjoks më shkelin taket e saj
më zënë frymën.

Më dhemb bebëza e zemrës
saherë e shoh.

Trëndafil që ecë.

FEMËRORE

C’kanë ato?
C’e bëjnë mashkullin të përkulet para tyre?!
C’pasurish fshehin?
C’margaritarë, ç’suvenirë të ngjyrshëm?

Brendësi tuli qiellorë.
Të mbushur frymë hënore.
Më bëjnë të pyetem, a ekzistoj?
Po më djallëzojnë!

O, po turpërohem.

NIAGARA

Karvane ujërash t’hidhëruara që moti
Marshojne gremisë, t’nevrikosura
Për fajin që se di askush
As shekujt nëpër mote as bota.

Nga lartë tek hidhen, përthyhen, si xham i krisur
Kaos grimcash, kristalesh të bardha
Se ç’pamje madhështore na falëka kjo;
Ujëvarja N I A G A R A.

25 Qershor, 2006

KËRKOJ

Mes rrokaqiejsh  
Me sytë mbyllur
Diçka kërkoj
të mos dukem
si idiot.

2007

ÇASTË

Shkrepëtimë mitralozësh ?
Jo!
Murmurimë dhe përnjëherë shi…

Nëna me vrap hoqi tepihëzat
nga shkallët.

Prizren 3, Qershor 2007

QETËSUESE

Shkela pedalën gjerë në skaj
Shpejtësia humbi toruan
si kafshë.
Nga xhami mllefin
e flaka tutje…

Dikush më thotë të ngadalësoj.

2007

EMOCION

Se ç'ngjyrash sy kishte
S’e mbaj mend
Madje as flokët . .
   
Veç e di, m'kujtohet buzëqeshja
Dhe kur u skuqa
Një rrokëllimë në bark ndjeva
dhe ika

Kështu më ndodhte sa herë e shihja
Derisa më foli..

2 shkurt, 2006(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •