LETERSIA SHQIPTARE - NJË LIBËR I RI DHE SHUMË I RËNDËSISHËM


NJË LIBËR I RI DHE SHUMË I RËNDËSISHËM
| Saturday, 04.11.2009, 05:37 PM |  

I kapshëm, provokues dhe shumë i qartë...
Sjell shembuj konkret të përvojës të vetë jetësore.
Duke u informuar nga përvoja e tij, ai me ndjeshmëri përshkruan mënyrat e shumta përmes së cilave është dashur të shërbej.
Interesant, depërtues dhe edukues...

Sjell një të vërtet bindëse, se pas dy librave të shumë të suksesshëm dhe të ribotuar si,,Ndriçimi i Mendjes dhe Libri i Jetës të Autorit, del me një libër shumë interesant për ne si thotë vetë Profesori i nderuar Ramiz Kelmendi në vlerësimin,Recensionin, e librit,,JETA INTIME SEKSI,,.
  ,,Një Libër që na ka munguar në mentalitetin tonë,,.
Sipas zhvillimit të etapave të moshës fëmijërore duhet patjetër të ketë njohuri për zhvillimin organik dhe psikologjik të organeve të gjinisë së llojit të tij/saj.

Familjet,arsimtarët tonë shumë pak kanë punua në këtë drejtim. Lëndët e preferuara nëpër shkolla shpeshherë e kanë kaluar pa i dhënë rëndësinë sa i përket edukimit seksual. Gjatë punës së përditshme nëpër Ordinancat tona ne si mjekë ballafaqohemi me raste të cilat kanë probleme në familje por jo vetëm në kuptim të ngushtë të seksit por në raportin mes botëkuptimit të gjinive të kundërta.

Autori paraqet fakte të mos e barazojmë Dashurin me marrëdhënien seksuale, dashuria është një kompleks shumë rëndësishëm dhe nuk ka fund.
Dashuria nuk e obligon në reciprocitet tu e përfshirë edhe xhelozinë.
Kur vërehet se seksi,dashuria, xhelozia është prezentë falë frikës nga humbja e partneri në lidhje të dashurisë patjetër partneri të jetë i imi,,vetëm i imi,,.

Xhelozia është e vrazhdë edhe shumë e dhimbshme është kënaqësi që kërkon vazhdimisht vuajtje, është e kundërta e dashurisë.
Në fund Autori përfshirë literaturën e pasur dhe përvojën personale në Shëndetësi, lexuesve u ofron definicionin çfarë nuk është, çfarë është me dashtë dhe me qenë i dashur, udhëzime se si me qenë i lumtur. 
Ky libër është udhëzues për sukses në familje në shoqëri.
 
Dr. FATIME SHKODRA,Specialistë i Mjekësisë Familjare

Unë në Poliklinikën ,,GALAXY,,

Në Poliklinikën ,,GALAXY,, jam inkuadruar në vitin1994 si motër mami, dhe që në fillim kam vërejtur se personeli i Poliklinikës përcjell angazhimin e punëtorëve në punë dhe në bazë të kësaj edhe vlerëson personelin në bazë të meritave e avancon në punë e njëherë edhe në të ardhura personale të cilat Poliklinika kam vërejtur se me të vërtet puna këtu vlerësohet dhe se pacientët janë në vend të parë e për këtë kemi lëvdata dhe falënderime nga ana e pacientëve, familjarëve të pacientëve dhe institucioneve të ndryshme.
Kam patur lëvizje të madhe te kuadri mjekësorë, motrave, por asnjëherë nuk është dëgjuar se dikush që është larguar nga  Poliklinika të ketë vërejtje në punën që ka dhënë në Poliklinikë.
Tani, si motër kryesore dhe antare e stafit menazhues vërej për së afërmi angazhimin e udhëheqësisë që puna në Poliklinikë të zhvillohet në mënyrë sa ma korrekte, të kërkohet angazhimi sa ma i madh nga punëtorët sepse janë krijuar kushte optimale të punës, e angazhimi dhe puna shpërblehet në të ardhura shtesë dhe të rregullta personale.

Dhe e vërteta për këtë qëndron në faktin se na me  punën dhe profesionin që ushtrojmë në Poliklinikën ,,GALAXY,, ia kena dalë të plotësojmë një kërkesë materiale për nevojat tona dhe të familjes,
 se nuk jena barë e shtetit të Kosovës fal Poliklinikës ,,GALAXY,,.

Ndjehem Krenare se  punoj në një instucion shumë serioz që presim një të ardhme edhe më e mirë, por para së gjithash dëshiroj që Poliklinika ,,GALAXY,, të ecën përpara  në avancimin dhe zgjerimin e shërbimeve shëndetësore.

Zonjusha Miradije Statovci


Ja një Anketë
Unë motra Miradije Statovci jam e punësuar në Poliklinikën ,,GALAXY,, fillimisht si motër- mami, mandej me punë dhe interesim më kanë avansua si nga ana materiale ashtu edhe në asistim si instrumentare në Intervenimet
Kirurgjike dhe Gjinekologjike.
Jam e punësuar nga viti 1994 Poliklinika për mua do të thotë shumë edhe se nuk është lehtë të shkruash për Poliklinikën ,,GALAXY,, ashtu që menjëherë pas lufte me interesimin dhe punën fitova besimin dhe më emruan si motër Kryesore pas pak edhe në stafin e ngushtë të
 Menaxhmentit të Poliklinikës ,,GALAXY,,.
 Në Polikllinikën për çdo vjet përgatiten anket, sondazhe interne dhe merën mendime për punën dhe Menaxhimin e udhheqsit
 nga bashkëpunëtorët-punëtorët.
Në një anketë interne të fund vitit 2006, të gjithë punëtorët, bashkëpunëtorët, sa ishin deklaruan.
Se udhëheqësi-Menaxheri është Pozitiv.
Kur unë i pyeta se përse ata besonin një gjë të tillë, përgjigjja ishte:
                                          - i drejtë
- fjalën e dhënë e mban
                                          - ka një ndikim pozitiv
- ai na ka bërë për vete
                                          - në raste të nevojës, na ndihmon
                                          - të ardhurat mujore, i marrim me kohë.
Dhe e vërteta për këtë qëndron në faktin se na me  punën dhe profesionin që ushtrojmë në Poliklinikën ,,GALAXY,, ia kena dalë të plotësojmë një kërkesë materiale për nevojat tona dhe të familjes,
 se nuk jena barë e shtetit të Kosovës fal Poliklinikës ,,GALAXY,,.
 
zonjusha, Miradije Statovci


Ekziston një brengë që është edhe konflikt interesash mes sektorit shoqëror dhe atë privat, që sektori privat paguajnë mirë dhe prapë se prapë ekspertët-punëtorët hezitojnë të punësohen në sektorin privat.
Po më duket se sektori shoqërorë po minojnë besimin
në instucione private.

Aftësitë e njerëzve të mëdhenj arritjet e të cilëve mund të lidhen drejtë për drejt me ndikimin e femrave, të cilat nxisin aftësitë kreative të mendjes se tyre me stimulimin e dëshirës së zjarrtë seksuale.


Ja një Anketë
Unë motra Miradije Statovci jam e punësuar në Poliklinikën ,,GALAXY,, fillimisht si motër- mami, mandej me punë dhe interesim më kanë avansua si nga ana materiale ashtu edhe në asistim si instrumentare në Intervenimet
Kirurgjike dhe Gjinekologjike.
Jam e punësuar nga viti 1994 Poliklinika për mua do të thotë shumë edhe se nuk është lehtë të shkruash për Poliklinikën ,,GALAXY,, ashtu që menjëherë pas lufte me interesimin dhe punën fitova besimin dhe më emruan si motër Kryesore pas pak edhe në stafin e ngushtë të
 Menaxhmentit të Poliklinikës ,,GALAXY,,.
 Në Polikllinikën për çdo vjet përgatiten anket, sondazhe interne dhe merën mendime për punën dhe Menaxhimin e udhheqsit
 nga bashkëpunëtorët-punëtorët.
Në një anketë interne të fund vitit 2006, të gjithë punëtorët, bashkëpunëtorët, sa ishin deklaruan.
Se udhëheqësi-Menaxheri është Pozitiv.
Kur unë i pyeta se përse ata besonin një gjë të tillë, përgjigjja ishte:
                                          - i drejtë
- fjalën e dhënë e mban
                                          - ka një ndikim pozitiv
- ai na ka bërë për vete
                                          - në raste të nevojës, na ndihmon
                                          - të ardhurat mujore, i marrim me kohë.
Dhe e vërteta për këtë qëndron në faktin se na me  punën dhe profesionin që ushtrojmë në Poliklinikën ,,GALAXY,, ia kena dalë të plotësojmë një kërkesë materiale për nevojat tona dhe të familjes,
 se nuk jena barë e shtetit të Kosovës fal Poliklinikës ,,GALAXY,,.
 
zonjusha, Miradije Statovci

 (Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •