Isuf B. Bajrami
| Saturday, 05.16.2009, 05:34 PM |  

Isuf B. Bajrami
Isuf B. Bajrami
Isuf B. Bajrami u lind më 08.06.1963 në fshatin Velekincë,  komuna e Gjilanit. Shkollën fillore tri vite i kreu në vendlindje dhe në gjilan, të mesmen në Gjilan,kurse studimet  në Universitetin e Prishtinës.Në Qendrën Rajonale për Studime Politike dhe Diplomatike pranë  Akademisë Diplomatike të Shqipërisë, më 2006 e mbaroi dhe e mbrojti temën “Epiri dhe përkatësia etnike e epirotëve”.

Pos prozës dhe poezisë, të cilin e do shumë dhe e kurorëzon me suksese, një përkushtim  jashtëzakonisht të madh ndaj atdheut  dhe ndaj vlerave materiale dhe shpirtërore të tij, e ka  kultivuar me aktivitetin e tijë në Lëvizjen Kombëtare ,Frontin e Rrezistencës dhe  Njisitet Guerile  të UÇK-së, Ministrinë e Rendit,TMK.

 Veprat letrare:

1.”Fushë e Timërive”- Poezi,1995

2.”Eklipsi” – Poezi,1997

3.”Një ditë më shumë në jetë,një ditë më afër vdekjes” – Prozë.1997

Prej librit të parë “Fushë e Trimërive”,deri në librin e dytë “Eklipsi”,autori ka shënuar mbresat e veta,në kohën e kryer të kaluar,që lypset të rizgjidhet Sot!

Mirëpo,rëndon dilema – kujtë t’i flitet?!

Sot,njerëzit, i aplaudojnë eklipsit – figurë qendrore në këtë përmbledhje.Për më tepër,ai që nuk i aplaudon,bie në sy dhe anatemohet.

Është kjo,edhe një ikje e re mitike,në Ditë të Sotme!Por,Zot ruana,kaloftë edhe kjo kohë,siç kaluan gjithë të tjerat.

Eklipsi,moto dhe figurë qendrore e kësaj përmbledhjeje na flet për njeriun,Prometeun e sotëm dhe për dilemat e pasprovuara,kurrë më parë.Se fundja,koha tjetër do të vijë dhe do të flasë vetë,sërish – siç ka folur herë pas here.Me këtë rast,sakrificat individuale e kolektive të grupeve kanë ndritur kohëpaskohe në Natën e Popujve në robëri.Po,pasi,megjithatë – miliarda yje në qiell rrinë të ftohtë e s’luajnë vendit,e një Yll-Diell i vetëm,biri i Zotit,natën e bënë ditë,biri i Zotit ardhtë edhe ndër ne.Me të do të vijë paqja,koha e re dhe Njeriu i Ri.

E ardhmja është – burim i forcës krijuese. Kjo është porosia gjenerale e autorit.

Me veprat e deritashme, Isuf B.Bajrami, ka krijuar një individualitet në krijimtari me stilin e tij origjinal që e përdor. Është përfshirë në “Leksikonin  e shkrimtarëve shqiptarë 1501 – 2004''  të Hasan Hasanit, si dhe në panoramën e krijuesve letrarë të Kosovës Juglindore “Psherëtimë për tokën” të Hysen Këqikut. Isuf B.Bajrami jeton dhe vepron në Gjilan.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •