LETERSIA SHQIPTARE - Enertin Dheskali


Enertin Dheskali
| Saturday, 05.30.2009, 06:38 PM |  

Enertin Dheskali
Enertin Dheskali
Enertin Dheskali ka lindur më 31 Mars të vitit 1976 në qytetin e Fierit. Diplomohet në vitin 2001 në Fakultetin Filologjik në Universitetin e Tiranës për Gjuhë dhe Letërsi, me rezultate mjaft të larta. Në vitin 2006 nis studimet pasuniversitare dyvjeçare “Master”, për Letërsi të Huaj dhe Estetikë të cilat i mbyll me rezultate maksimale. Ka punuar si mësues letërsie në shkollën e mesme “Janaq Kilica” të qytetit të Fierit, si edhe si pedagog i jashtëm në Universitetin e Vlorës, duke dhënë lëndët e Letërsisë së Huaj dhe të Estetikës. Po kështu ka lëvruar edhe fushën e gazetarisë, ku ndër të të tjera ka punuar si kryeredaktor dhe drejtor në televizionin lokal “Apollon”. Deri tani ka botuar tre vëllime poetike, të titulluara “Gjurmë zemre nëpër kohë”,  “Përtej ëndrrave dhe përjetësisë”, dhe “Gjak në kozmos”. Ka në proces botimi disa vepra te tjera, si romanet “Aty ku njeriu gjen vetveten”, “Kryqëzimi i një profesori”, përmbledhjen eseistike "Në kërkim të kritikës letrare", etj.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •